Pentueet

Pentueeni eivät ole aakkosjärjestyksessä, pikemminkin teemoittain

Ensimmäinen pentue oli mopsipoikien pentue 2014

emänä Mäntyharjun riemurasia ja isänä Bike´s star leonardo di caprio

pojat: Richard ja RudolfRichard " Munkki"

Munkki asuu Rikun luona kemissä ja Riku kuvailee koiraansa näin:" Luonteeltaan munkki on aika leikkisä ja omistaa ison koiran egon monesti. Vähän itsepäinen myös jaksaa olla jos jotain ikävää pitäisi tehdä, kynsien leikkaus jne. Aina kaikessa mukana jos sattuis pöydältä putoamaan juustoa tai tai leivänmuruja"Rudolf " Otto"

Otto asui torniossa Mikan perheessä. Otto kuoli vuoden ja kuukauden ikäisenä.
Ensimmäinen pentu joka sai Kotituulen etuliitteen, oli mopsineiti Kotituulen Ainokainen, jonka isä oli Marabou vector hector ja emä Mäntyharjun riemurasia.

Ainokainen " Aino"

Asuu vaasassa Harrietin perheessä. Harriet kertoo näin: "Aino on reipas, iloinen ja vilkas mopsineiti. Ei ujostele, vaan haluaa ehdottomasti tervehtiä jokaista vastaantulijaa. Neiti on todellinen herkkusuu, mutta rakastaa myös kunnon kävelylenkkejä. Lempipuuhat on dentastix herkkuhetket, viltin alla nukkuminen ja sylissä istuminen."


Ensimmäinen lapinkoirapentue syntyi 17.4.2016 Pentue sai nimensä Peukaloisen retkistä, emä kun oli " Akka" (Kotilan Pulla) ja isä "Martti" (Jehnajan Vanttera)

Ingrid   "Irmeli"

Irmeli asuu Aulin ja Oonan luona kajaanissa, kennel Kolme veetä https://sites.google.com/site/kennelkolmeveetae/

Heiltä tuli tällainen luonnekuvaus: " Irmeli on rauhallinen koira, joka nauttii ulkona olemisesta ja pihan vahtimisesta. Irmeli on myös luonteeltaan aika herkkä ja ei pidä kovista äänistä. Irmeli tulee erinomaisesti pentujen ja muiden koirien kanssa toimeen ja on kova tyttö leikkimään."

Irmeli on terveystarkastettu, silmät terveet, kyynärät 0/0, lonkat C/D. Lonkat ovat sen verran kehnot, että Irmeliä ei omistajat aio käyttää jalostukseen. Kyllä kasvattajaa harmittaa!


Kebnekaise "Keksi"

Keksi asuu reisjärvellä lapsiperheessä. Keksiä kuvaillaan näin: " Keksi rakastaa herkkuja ja rapsutuksia."Siri  " Lotta"

Lotta asuu Hannan perheessä tuurissa. He kertovat näin: "Neiti on kovin seurallinen. Oppivainen ja innokas. Välillä lapinkoiralle tyypillisen jääräpäinen. Rakastaa erityisesti koiraystäviensä kanssa leikkimistä. Lenkkeily, metsässä sekkailu, autoilu ja veneily ovat lempiharrastuksia." 


Gunnar   "Kunkku"

Kunkku asustaa maaseudulla Karviassa Markon perheessä.   "Leikkisä Kunkku (Kotituulen Gunnar) on epäilevä ja arka uusissa tilanteissa, Aina ollut nirso ruualle, mutta herkut kelpaa. Kunkku kaipaa hellyyttä, mutta ei ole sylikoira."Gustav " Kusti"

Kusti asuu Sinin ja Ville-Pekan perheessä jyväskylässä. He kertovat koirastaan näin: " Kusti on rauhallinen ja leikkisä koira, joka on kiltti ihmisiä kohtaan. Kusti on tottunut lapsiin ja pitää hyvin laumansa koossa; haukkuu myös kaikki vieraat ihmiset ja eläimet, jotka tänne  "eksyy". Täällä maalla Kusti on melkeinpä koko ajan irrallaan ulkona, mutta viihtyy toki jonkin aikaa sisälläkin välillä. Kustista on tullut meille kaikille tärkeä perheenjäsen."


Lasse " Lasse"

Lasse asuu sipoossa Eijan perheessä. Lassea he kuvailevat näin: "Lasse on utelias ja hyvin sosiaalinen sekä persoonallinen. Lasse tulee toimeen erillaisten koirien kuin ihmistenkin kanssa." Toinen lapinkoirapentue syntyi 10.4. 2017. Emä Savumerkin Suopursu ja isä Hiittanan Kevät-Ukko. Pentueen nimet tulevat saamenkielestä, joten tämä on saamelaispentue. Kuvaajana seuraavissa kahdessa pentueessa on ollut Oona Heikkinen. Kiitos Oona!Hearvás Gufihtar (ihana Gufihtar, gufihtar on kaunis maahinen) "Pipa".

Pipa asuu kotona kotituulen kennelissä Eakti Ulda (aito Ulda, ulda on saamelaistaruissa kaunis maahinen)  "Ulda"  oli raahessa VPS yhdeksän kuukauden iässä!Mattaráhkka (elämän äiti) "Minttu"

 Minttu asuu Petrin ja Raijan perheessä hirvaskankaalla, keski-suomessa. He kertovat koirastaan näin: "leikkisä,energinen,ihmisrakas,tulee toimeen toisten koirien kanssa. "Movtti Noaidi (hyväntuulinen noita)"Halla"

Halla asuu sodankylässä Annen perheen luona. Anne kuvaa koiraansa näin: " vilkas, utelias pentu, joka haluaa ennakkoluulottomasti tutustua jokaiseen vastaantulijaan. On vakiinnuttanut paikkansa koko perheen liikuttavana lellikkinä." Hallan touhuja voi seurata myös instagramissa @movtti_noaidiBolfes stallu (pörröinen peikko) "Diggal"

Diggal asuu karigasniemellä porotilalla.Kolmas lapinkoirapentue syntyi 14.4.2017 pitkänä perjantaina,joten pentue on "noitapentue". Emä on Kotilan Pulla " Akka" ja isä Kolme veetä aamupäivä "Pyry". Nämäkin kuvat on ottanut Oona Heikkinen.Milla Magia " Hilla"

Hillan omistaja kertoo näin: "Hilla asustaa Seinäjoella perheensä kanssa, johon kuuluu Juho, Anni, Johanna ja Jukka. Hilla on luonteeltaan seurallinen, leikkisä ja älykäs koira, joka oppii asioita nopeasti. Hilla on lempeä perhekoira, josta myös löytyy ripaus hauskaa jääräpäisyyttä. "Hermione " Hinna"

Hinna asuu  Taavin ja Auroran perheessä kuopiossa, omistaja kertoo koirastaan näin: "hinna on kaikkien kaveri ja jokseenkin ääniarka, samaan aikaan energinen pakkaus ja laiskuri! "

Hinna on terveystarkastettu, lonkat B/B kyynärät 0/0, silmät on terveetMyrtti " Milla"

Myrtti asuu Kajaanissa Hannun perheessä. Hannu kertoo Millasta näin: "Milla on iloinen, utelias ja arvonsa tunteva perheen keskipiste. Ymmärtää aika paljon, vaan ei aina ole oikein kuulevinaan kaikkea."Matami Mimmi " Luna"

Luna asuu ylivieskassa Janican perheessä. Omistaja kertoo koirastaan näin: "Luna suhtautuu uusiin asioihin hieman varauksella, mutta kaikkiin ihmisiin hirmuisella rakkaudella. Kaikkia ihmisiä, ja etenkin lapsia, tämän neidin pitäisi aina päästä tervehtimään. Luna on myös erittäin energinen ja touhukas, metsälenkeillä vauhtia riittää! Aamuisin kellon soidessa Luna kiiruhtaa oitis tarkistamaan, että kaikki varmasti heräävät uuteen ihanaan päivään! "
Dumbledore " Ymmi"

Ymmi asuu kotituulen kennelissä ja. Ymmi on luonteeltaan pehmeä ja alistuva. Hömelö preeriakoira, joka tutkii maailmaa usein kahdella jalkaa seisoen. Ymmi rakastaa sohvalla rötköttelyä silmäteränsä Lauri-pojan kanssa.Scylla "Nelli"

Nelli asuu reisjärvellä lapsiperheessä. Tällainen luonnekuvaus annettiin Nellistä: " Nelli tykkää paljon leikkiä ja touhuta, mutta on myös rauhallinen ja viisas koira."


Honoria  "Milla"

Milla asuu Sarin luona kalajoella maatilalla ja Sari kertoo koirastaan näin: "rauhallinen,kiltti, seurallinen ja leikkisä ihana koira"


20.4.2018 Syntyi lapinkoirapentue jonka isä on Turnukan Karhu ja emä Kotilan Pulla. Pennut saivat nimensä karhuteeman mukaisesti. 


                                                                                Kotituulen Baloo

                                                                                  Kotituulen Bamse

                                                                                  Kotituulen Uppo-nalle

                                                                                   Kotituulen Nalle Puh

                                                                                   Kotituulen Paddington


30.9.2018 Syntyi luonnonilmiö-pentue. Emänä Savumerkin suopursu ja isänä Expected Suffeli.


                                     kuvia lisätään....