Pennunostajalle

Kennelissämme syntyy pentuja harvakseltaan ja pentueemme ovat tarkoin suunniteltuja, terveistä, hyväluonteisista vanhemmista. Pyrin jalostamaan toimintavalmiita, terveitä, rodunomaisia suomenlapinkoiria.  (tai tulevaisuudessa toivottavasti myös mitteleitä) Pennut syntyvät tuvassa, tottuen elämänmenoon eri ikäisten ihmisten ja muiden koirien kanssa. Pennut ulkoilevat kelien niin salliessa mahdollisimman paljon. Pennut madotetaan useasti, eläinlääkäri tarkastaa ja siruttaa ne. 

Myymme vain kennelliittoon rekisteröityjä pentuja. 

Pennunostajan valikoimme, jotta pentu saa parhaan mahdollisen kodin. Emme myy värin perusteella pentuja, vaan luonteiden perusteella. Osamaksulla emme myy. 

Pennusta veloitamme varausmaksun 200 euroa (n. 3-4 viikkoisesta pennusta), joka vähennetään loppusummasta. VARAUSMAKSUA EI PALAUTETA KUIN SIINÄ TAPAUKSESSA, ETTÄ KAUPPA PERUUNTUU KASVATTAJAN TOIMESTA! Tämä siksi, että turhat kyselijät eivät varaile pentuja todellisten ostajien nenän edestä. 

Alustavia varauksia toki otan vastaan ja kirjaan ne ylös, valitsen teistä tavattuamme mielestäni parhaat kodit pennuilleni. Pentujen synnyttyä katsotaan aina mitä tuli ja mikä pentu sopii mihinkin kotiin. Tämä selviää vasta pennun ollessa n 6-7 viikkoinen, kun olen itse tutustunut pentujen luonteisiin. Pentuja toki syntyy aina rajallisesti, joten joku voi jäädä ilmankin. 

Pentu myydään aina kotikoiraksi, se mitä harrastat pennun kanssa on omistajan oma asia. Jokainen valveutunut pennunostajahan tietääkin, että  kaikenlainen koiran aktivointi on hyvästä, lajista riippumatta. Eikä aina tarvitse tähdätä kilpailuhin, tärkeintä on yhdessä tekeminen!


 Kasvattajana kuitenkin toivoisin, että pentu pääsisi edes kerran käymään näyttelyissä. Näyttelyarvostelu on palautetta kasvattajan onnistumisesta jalostusvalinnoissaan.  Lisäksi toivon että kasvattini käytettäisiin virallisissa terveystarkastuksissa sopivaan ikään tullessaan. (n2v) Lapinkoirille on myös omia virallisia jalostustarkastuksiaan, joihin tietenkin toivon osallistujia omista kasvateistani. Vaikka koira olisi ns. kotikoira, tulisi se mielestäni virallisesti tarkistuttaa.


Pentu saa aina mukaansa: Kattavan pentupaketin, jossa mm. tuttua ruokaa, leluja, lohturätin viralliset paperit, kasvattajan tuen koko koiran lopuksi ikää, sekä pentuoppaan ja tietoa rodusta (mahdollisista vioista ja sairauksista) sekä kirjallisen ohjeen koiranpennun hoidosta.  Teen pentueelle aina oman WATSUP-ryhmän, jossa pentujen uudet kodit ja isäuros ovat jäseninä. Oman kokemukseni mukaan tämä on mahtava juttu, siellä voi jakaa kuulumisia, kysellä ja tiedottaa helposti.

Kasvattaja liittää ostajan tämän niin halutessaan vuodeksi lappalaiskoirat ry:hyn.Tärkeintä on aina löytää pennulle paras mahdollinen koti!


Pennut syövät kasvattajan luona alkuun pelkkää raakaruokaa, myöhemmin mukaan sekoitan Brit caren tai Royal caninin penturuokaa piimään tms sekoitettuna.

Pyrin joka kesä järjestämään kasvateilleni tapaamisen täällä Lestijärvellä.